Ρωμαϊκή Αγορά του Αρχαιολογικού Χώρου των Δελφών 29-9-2012 - Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2012




syrosnews.gr

Πρώτο Θέμα

cyclades24.gr

syrostoday.gr

cycladitis.gr



Η μουσικοποιητική παράσταση
«Κ.Π.ΚΑΒΑΦΗΣ – ΑΠ’ ΕΞΩ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΑ»,
της ομάδας «ΚΑΒΑΦΗΣ» του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Σύρου,
στη Ρωμαϊκή Αγορά του Αρχαιολογικού Χώρου των Δελφών, με την πανσέληνο του Σεπτεμβρίου, το Σάββατο 29-9-12
         
         

Η ομάδα «Καβάφης», στα πλαίσια του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2012, καλεσμένη από την Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας, Τη Ι’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων και το Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών, κάτω από τη μαγευτική πανσέληνο του Σεπτεμβρίου, παρουσίασε στον ιερό του Πυθίου Απόλλωνος, στον ομφαλό της γης, στο κέντρο του κόσμου, το γνωστό αφιέρωμά του στον σπουδαίο Αλεξανδρινό «Κ.Π.Καβάφης απ’έξω και τραγουδιστά». 

Πάνω από 600 θεατές απόλαυσαν την παράσταση που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ο καιρός ήταν θαυμάσιος και όλα, τοπίο, αρχαιότητες, ένα υπέροχο κοινό, συμμάχησαν ώστε η παράσταση να είναι από τις καλύτερες που έχουν δοθεί μέχρι σήμερα.

Την ομάδα «Καβάφης» συνόδευσε ο δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Γιάννης Δεκαβάλλας, ενώ παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, η αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας κα Γιώτα Γαζή, η αντιδήμαρχος Δελφών κα Λέλα Μπακολουκά, η αρχαιολόγος κα Ζέτα Μακρή, ο πολιτευτής της ΝΔ των Κυκλάδων κ. Γιώργος Βακόνδιος, ο γνωστός συριανός γιατρός Μαιευτικής γυναικολογίας κ. Άγγελος Κούτρας, ο πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Ερμουπόλεως και του Συλλόγου Πελοποννησίων Σύρου κ. Γιάννης Καλοφωλιάς, ο π. πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Ερμουπόλεως κ. Παναγιώτης Τζαναβάρης, ο αγαπητός σε όλους μας ελληνοαμερικάνος συριανός κ. Γιώργος Μανδηλαράς με τη σύζυγό του, το ζεύγος Μανώλη και Ελένης Παύλου που ζουν στους Δελφούς και βοήθησαν πολύ στη δημοσιοποίηση της παράστασης, ο επιφανής δικηγόρος και συλλέκτης της Λειβαδιάς, φίλος της Σύρου κ. Ανδρέας Βέργος με τη σύζυγό του και αρκετοί φίλοι της Ομάδας.







  Φωτογραφίες: Γιάννης Καλοφωλιάς


           

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σύρος – Μέγαρο café 19-12-2018. Παρουσίαση του CD του Μπάμπη Κουλούρα «Απ’έξω και τραγουδιστά»

Σύντομα βιογραφικά των μελών της Ομάδας «ΚΑΒΑΦΗΣ»

Αποσπάσματα από τις εμφανίσεις της "Ομάδας Καβάφης"