Απονομή του Χρυσού Μεταλλίου της Πόλης από το Δήμο Σύρου - Ερμούπολης


Απονομή του Χρυσού Μεταλλίου του Δήμου Σύρου Ερμούπολης στον Μπάμπη Κουλούρα και την "Ομάδα Καβάφης" 

Πρώτοι πρεσβευτές του FORUM 2021 

με την BLUE STAR FERRIES

 

Οι Ομάδες Καβάφης και Γκάτσος του Π. Άνω Σύρου παρουσίασαν στις 24 και 25 Αυγούστου στο Θέατρο Απόλλων τα Μουσικοποιητικά τους αφιερώματα τιμώντας τα 150 χρόνια από την ίδρυση του Ιστορικού Θεάτρου Απόλλων.

Πριν από την παράσταση για τον Καβάφη, την Κυριακή 24-8-2014 ο Δήμαρχος Σύρου- Ερμούπολης κ. Γιάννης Δεκαβάλλας υλοποιώντας την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου απένειμε στο Μπάμπη Κουλούρα προσωπικά το χρυσό μετάλλιο του Δήμου, τιμώντας τον για την πολυσήμαντη – πολύχρονη προσφορά του. Πριν την απονομή ο κ. Δεκαβάλλας ανέγνωσε το σκεπτικό της απόφασης και αναφέρθηκε στο βιογραφικό του Μπάμπη Κουλούρα. Με τα πιο θερμά λόγια μίλησαν για τον Μπάμπη Κουλούρα ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Πουσσαίος και ο Ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου κ. Ιωσήφ Στεφάνου. Αμέσως μετά ο κ. Γιάννης Δεκαβάλλας απένειμε και στη Ομάδα Καβάφης το χρυσό μετάλλιο του Δήμου επιβραβεύοντας την μέχρι σήμερα λαμπρή της πορεία στην Ελλάδα και στον κόσμο με τη φημισμένη πια παράστασή της ‘’Κ. Π. ΚΑΒΑΦΗΣ- ΑΠ’ΕΞΩ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΑ’’.


Ο Μπάμπης Κουλούρας με τη σειρά του εξέφρασε την βαθειά του ευγνωμοσύνη προς το Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου γι ́ αυτή την υπέρτατη τιμή που έγινε στον ίδιο και στα μέλη της Ομάδας Καβάφης. Λίγο πριν την παράσταση για τον Καβάφη στην Πλατεία Μιαούλη της Ερμούπολης και στα πλαίσια του 2ου Φεστιβάλ Λουκουμιού Σύρου, το FORUM 2021 αναγόρευσε τον Μπάμπη Κουλούρα και την Ομάδα Καβάφης καθώς και την BLUE STAR FERRIES ως πρεσβευτές του SYROS-CYCLADES 2021, που έχει σκοπό την ανάδειξη της Σύρου και των Κυκλάδων ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021. Το εξαιρετικής αισθητικής σήμα του FORUM 2021, που φιλοτέχνησε η Συριανή καλλιτέχνης κ. Λίλιαν Συρίγου, παρέδωσε στο Μπάμπη Κουλούρα η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, αρμόδια για τον τουρισμό και τον πολιτισμό κ. Ελευθερία Φτακλάκη η οποία μίλησε με τα πιο εγκωμιαστικά λόγια για την προσφορά του Μπάμπη Κουλούρα και της Ομάδας Καβάφης. Ο Μπάμπης Κουλούρας αντιφωνώντας ευχαρίστησε γι’ αυτή τη μεγάλη τιμή το FORUM 2021 και κάλεσε όλους τους Συριανούς και τους Κυκλαδίτες να κυνηγήσουν με πάθος το όνειρο και να γράψουν όλοι μαζί το δικό τους αληθινό παραμύθι.

Την παράσταση για τον Καβάφη παρακολούθησαν εκατοντάδες θεατές μεταξύ των οποίων ο τ. Επίσκοπος Καθολικών Σύρου π.Φραγκίσκος, ο νέος Αρχιεπίσκοπος Καθολικών Αθηνών π. Σεβαστιανός, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Σύρου ιερέας π. Κωνσταντίνος Κοντός, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Πουσσαίος, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Φτακλάκη, ο Δήμαρχος κ. Δεκαβάλλας, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Μανθόπουλος, ο περιφ. σύμβουλος κ. Μάκης Δαδάος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Κοσμάς και Ζουλουφός, ο ομότιμος καθηγητής του ΕΜΠ και πρόεδρος του Ινστιτούτου Σύρου κ. Ιωσήφ Στεφάνου, οι σπουδαίοι τραγουδιστές μας Γιώργος Νταλάρας και Μανώλης Μητσιάς, η τ. Υφυπ. κ. Άννα Νταλάρα, η Συριανή δημοσιογράφος στο Παρίσι κα Μαρία Δεναξά, ο διευθυντής της Γέφυρας Ρίου- Αντιρρίου κ. Γιάννης Φρέρης, η λάτρης της Σύρας Πατρινή δημοσιογράφος του γνωστού site THE BEST κ. Γιώτα Κοντογεωργοπούλου, ο εξαίρετος μουσικοσυνθέτης κ. Μίνως Βουτσίνος φίλος της Ομάδας που διαπρέπει στο Παρίσι, η πρόεδρος του Λ.Ε.Σ. κ. Χριστίνα Λιγοψυχάκη –Δενδρινού, ο πρόεδρος του συλλόγου Πελοποννησίων Σύρου κ. Γιάννης Καλοφωλιάς, ο πρόεδρος του συλλόγου Μικρασιατών Ερμουπολεως κ. Χρήστος Τσαούσογλου, η κ. Άννα Βαφία, ο καθηγητής παιδοψυχιατρικής και σπουδαίος πνευματικός άνδρας κ. Τσιάντης με τη σύζυγό του, ο έλληνας συνθέτης Ζοζέφ Ακεψιμάς κ.α.

Στο αφιέρωμα για τον ποιητή της Αμοργού ‘’ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΤΣΟΣ-20 ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ Η ΑΜΟΡΓΟΣ’’ που παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο κατάμεστο θέατρο τη Δευτέρα 25/8/2014 παραβρέθηκαν ο νέος Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Γιώργος Μαραγκός, η νέα Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μαρία Καζαντζάκη, οι νέοι Αντιδήμαρχοι κ. Αλέξης Αθανασίου, Γιώργος Παπαμανώλης και Θάνος Φώσκολος, ο δημοτ. Σύμβουλος κ. Λευτέρης Πιταούλης, ο τ. Ευρωβουλευτής των Πρασίνων κ. Νίκος Χρυσόγελος, η Πρόεδρος του Μορφωτικού Κύκλου Βρυξελλών κ. Μαρία Πατακιά , η κ. Μαρία Καλή Πρόεδρος του Διεθνούς Οργανισμού κατά των βασανιστηρίων, ο Διευθυντής της ΓΕΦΥΡΑΣ ΡΙΟΥ- ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ κ. Γιάννης Φρέρης, το στέλεχος του FORUM 2021 κ. Μιχάλης Αλτουβάς, ο Α’ Αντιπρόεδρος των Ελληνικών Σωματείων της Βοστώνης κ. Μίλτος Αθανασόπουλος ο οποίος ήλθε στη Σύρο αποκλειστικά για να τιμήσει τις Ομάδες ΚΑΒΑΦΗΣ και ΓΚΑΤΣΟΣ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών και Επιχειρηματιών του Ιστορικού Κέντρου της Ερμούπολης «Ο ΕΡΜΗΣ» κ. Αντώνης Φρέρης, ο Δημοσιογράφος και Διευθυντής του site ΠΕΡΡΗ...ΣΥΡΟΥ κ. Βαγγέλης Περρής, η δημοσιογράφος του 9.84 κ. Αριστέα Ξένου, το στέλεχος του τουριστικού τομέα, διευθύντρια του ΑΡΧΟΝΤΙΚΟΥ ‘ ’ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ’’ και χορηγός των Ομάδων κ. Ράνια Νικολοπούλου, κ.α.

Στα δυο αφιερώματα τιμήθηκαν με το χρυσό μετάλλιο και έπαιξαν οι μουσικοί Νίκος Ρούσσος, Νίκος Απέργης, Αντώνης Κονσολάκης, Ζαννής Μαραγκός, Κατερίνα Βαρδούση, Βαγγέλης Αραγιάννης, Μάκης Πρίντεζης και Γεωργία Λίτσα. Τραγούδησαν η Χρυσούλα Κεχαγιόγλου, ο Αντώνης Κονσολάκης, ο Μπάμπης Κουλούρας και ο Ζαννής Μαραγκός. Την ενορχήστρωση των τραγουδιών του Νίκου Γκάτσου έκανε ο Αντώνης Κονσολάκης. Στην από στήθους απαγγελία ήταν ο Μπάμπης Κουλούρας και στην αφήγηση η Νικολέττα Ρούσσου. Χορηγός των εντύπων των παραστάσεων ήταν η GROUP MEDIA- SYROS TODAY και των ταξιδιών η ΒLUE STAR FERRIES. Στις 13 Σεπτεμβρίου η Ομάδα Καβάφης παίζει στο ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ στο Ηράκλειο Κρήτης.

 









Με την δημοσιογράφο του THE BEST κα Γιώτα Κοντογεωργοπούλου

Ο συριανός φίλος της Ομάδας Κάβάφης και διευθυντής της Γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου κ. Γιάννης Φρέρης



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σύρος – Μέγαρο café 19-12-2018. Παρουσίαση του CD του Μπάμπη Κουλούρα «Απ’έξω και τραγουδιστά»

Σύντομα βιογραφικά των μελών της Ομάδας «ΚΑΒΑΦΗΣ»

Αποσπάσματα από τις εμφανίσεις της "Ομάδας Καβάφης"